Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për të përgatitur supën me miell misri, vendosni një tenxhere me ujë të vlojë.
2.Ndërkohë, pastroni lakrat e Brukselit duke iu hequr gjethet e jashtme, më pas pritini përgjysmë.
3.Pastroni qepët dhe pritini më dysh ose në katër pjesë.
4.Në një tigan ngrohni 20 gr vaj ulliri, shtoni qepët e prera, shtoni 100 gr ujë dhe mbulojini me kapak.
5.Gatuajini në zjarr të mesëm për 3-4 minuta. Shtoni më pas edhe lakrat e Brukselit dhe vazhdoni gatimin edhe 5 minuta, gjithmonë me kapak.
6.Më pas, hiqni kapakun dhe vazhdoni zierjen në mënyrë që të avullojë uji, shtoni më pas mjaltin dhe sheqerin e kanës.
7.Shtoni kripë, piper dhë lërini edhe për 2 minuta në zjarr, derisa perimet të karamelizohen. Fikni sobën dhe lërini mënjanë.
8.Tani merruni me supën. Kur uji në tenxhere të ketë vluar, shtoni kripë dhe 10 gr vaj ulliri.
9.Shtoni pak nga pak misrin duke e përzier me rrahëse vezësh dhe ziejeni në zjarr të ulët për 8 minuta duke e përzier vazhdimisht.
10.Fikni zjarrin dhe shtoni panën e freskët, parmixhanin e grirë dhe përziejini që supa të homogjenizohet.
11.Shpërndani supën nëpër pjata, në qendër të secilës vendosni lakrat e karamelizuara dhe shërbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment