Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për të përgatitur këtë supë si fillim lani mirë të gjitha perimet.
2.Merrini me radhë, një nga një të gjitha perimet (kungullin, kungulleshkën, lulelakrën, preshin, pataten, domaten, karrotën, hudhrën dhe qepët e njoma). Pastrojini dhe pritini në kubikë të vegjël.
3.Gjithashtu të njëjtin proces bëni edhe me majdanozin dhe proshutën e tymosur.
4.Merrni tenxheren,hidhni vajin e ullirit dhe shtoni qepët e njoma, selinotë dhe karrotat. Përziejini sëbashku, në mënyrë që të mos ngjiten. Shtoni dhe hudhrat.
5.Pastaj hidhni proshutën, e cila i jep shije supës.
6.Merrni rozmarinën dhe hidheni tek përzierja që keni berë, deri në këtë moment.
7.Më pas hedhim të gjitha perimet me radhë (preshin, kungullin, lulelakrën, patatet, fasulet, kungulleshkat, domatet) dhe në fund shtoni ujin.
8.Lerini të gjitha perimet të ziejnë për rreth 30 minuta.
9.Pasi përimet të jenë zierë, hidhni 50 gr ujë sërish, nëse doni të keni një supë të lëngshme, ose më pak nëse nuk e dëshirojmë të tillë.
10.Në fund heqim tufën e rozmarinës dhe supa është gati.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment