Smoothie me avokado dhe luleshtrydhe
1.Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe përzijini derisa masa të bëhet kremoze. 2.Nëse qëndrueshmëria është shumë e trashë, shtoni pak ujë. Ruaj Recetën
1.Filetot e salmonit i ndajmë në kubikë jo shumë të vegjël.
2.Preshët e pastruar, i presim në feta të holla.
3.Karrotat i qërojmë, i lajmë, i presim në rrota të holla dhe më pas i ziejmë në tenxhere me ujë të valuar derisa të zbuten. Heqim karotat dhe ziejmë preshët për 5 minuta që nga momenti kur marrin valë.
4.I kullojmë dhe i lëmë mënjanë.
5.Në një tigan, tretim 1 lugë gjalpë dhe skuqim qepën të grirë hollë, karotat, preshin dhe kubikët e salmonit.
6.I skuqim për 6-8 minuta duke i përzier vazhdimisht me lugë druri.
7.Heqim tiganin nga zjarri dhe e lëmë mënjanë.
8.Në një tenxhere, shkrijmë 2 lugët e gjalpit që na kanë mbetur bashkë me miellin dhe kur ky i fundit të marrë ngjyrë, shtojmë lëngun e valuar të perimeve dhe e përziejmë vazhdimisht me rrahësin e vezëve me dorë që mielli të mos krijojë kokrriza.
9.Pas pak minutash, shtojmë panën dhe mustardën.
10.E rregullojmë për kripë e piper.
11.Shtojmë këtu përzierjen me karrota e salmon që kemi në tigan, i përziejmë me lugë druri dhe pas 2 minutash e heqim tenxheren nga zjarri.
12.Shtojmë lëngun e limonit dhe supa është gati për t’u shërbyer.
13.Me copat jeshile të preshit, të prera hollë, dekorojmë pjatat.
1.Vendosni të gjithë përbërësit në një blender dhe përzijini derisa masa të bëhet kremoze. 2.Nëse qëndrueshmëria është shumë e trashë, shtoni pak ujë. Ruaj Recetën
1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper....
1.Për të bërë bazën e biskotave, thërrmoni biskotat në një procesor ushqimi, pastaj futini në një enë me sheqerin dhe gjalpin dhe trazojini të kombinohen. 2.Hidheni përzierjen në një tavë të lyer me gjalpë më parë dhe futeni në...
© 2021, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment