Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Hiqini pjesën jeshile preshit, më pas priteni më dysh për së gjati, por pa i ndarë dy pjesët. Pastaj shpëlajeni.
2.Qëroni patatet dhe lajini. Ngrohni një lugë vaj dhe pak gjalpë në një tenxhere, shtoni preshin dhe skuqeni ngadalë, në mënyrë që të mos humbasë ngjyrën.
3.Kur të bëhet transparent, shtoni patatet e grira me grirëse në copëza të mëdha, përziejini dhe më pas shtoni një litër ujë valë, kripë, një gjethe dafine dhe një kokërr karafil.
4.Pasi uji të ketë zier përsëri, shtoni 2 copat e pulës, mbulojini dhe ziejini për 45 minuta. Më pas hiqini copat e pulës, pritini në copa të vogla dhe hidhini përsëri në tenxhere.
5.Shërbejeni supën me pak piper dhe pak bukë të thekur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento