Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një recetë e thjeshtë, elementare dhe pa shpenzime. Shumë e shëndetshme dhe e volitshme për t’u përgatitur, jo më shumë se në një orë, sipas recetës që do t’ju prezantojmë më poshtë:
Lërini qiqrat në ujë për gjithë natën. Më pas hidhini në tenxhere me presion dhe mbulojini me ujë të ftohtë.
Ziejini për 15 minuta nga momenti që tenxherja fillon të ‘fishkëllejë’.
Më pas shtoni orizin dhe pas 15 minutash të tjera, shtoni edhe qepën e selinon të prerë në feta, karotat të prera në kubikë, domaten e grirë ose salcën e holluar me pak ujë të ngrohtë.
Shtoni kripë dhe sapo të shihni që orizi dhe qiqrat janë zier, shtojini supës pak vaj ulliri e piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment