Supë peshku. E gjitha familja do e dojë këtë recetë!
Nuk ka më të shijshme sesa supa e peshkut! Dhe mos mendoni se është shumë e vështirë për t’u përgatitur.
Përbërësit:
1 kokë salmoni
1 peshk merluc ose qefull
1-2 karota
1-2 kunguj
1 qepë
1 presh
2 degë selino
2-3 patate
1 domate
2-3 lugë gjelle oriz
1 koncentrat pule
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë, piper
Udhëzime mbi përgatitjen:
Në një tenxhere vendosim perimet (përveç selinosë) të prera në kubikë dhe i lëmë të ziejnë jo plotësisht.
Pasi perimet të jenë zbutur shtojmë koncentratin e pulës, peshkun dhe degët e selinosë. Duhet patur kujdes pasi peshku shtohet tek perimet nëse nuk kemi rrezik për të mbetur hala në gatim.
Në rastin e këtij gatimi kemi kokë peshku ndaj dhe e vendosim së bashku me perimet. Nëse do të kemi një peshk tjetër e ziejmë më vete.
Pasi supa të jetë zjerë plotësisht rregullojmë shijen me kripë dhe piper dhe kalojmë perimet në frulator duke hequr karotat, qepën dhe domaten. Karotat së bashku me domaten i kalojmë më vete në frulator.
Pastrojmë peshkun duke e ndarë në pjesë të vogla dhe e hedhim tek supa ose nëse kemi peshk të madh e servirim në një pjatancë së bashku me supën duke hedhur dhe kremin e karotave. Në fund supën e spërkasim me lëng limoni dhe pak vaj ulliri.
Kjo supë e shijshme mund të vijë në adresën tuaj edhe me një klik. Kështu juve nuk do ju duhet të lodheni fare për ta përgatitur atë.
Shkarkoni falas nga telefoni juaj aplikacionin SnapFood dhe zgjidh restorant “Mystic”.
Porosit supën e peshkut që kushton vetëm 400 lekë.
Brenda minutash,supa e ngrohtë do të vijë aty ku je ti nga motorristët e SnapFood!/neps.al
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment