Sugjerojmë:

Supë pule me oriz jasemini dhe pluhur kerri

1 copë gjoks pule
2 karrota
1 fletë dafine
6 gota supë pule
2 lugë gjalpë të pakripur
Kripë
1 qepë të ndarë me feta
1 lugë çaji sheqer
1 e 1/2 lugë çaji pluhur kerri
1/3 filxhan oriz jasemini
3 lugë nenexhik të freskët
3 lugë kopër
1 limon

1.Kombinojeni mishin e pulës, karrotat, fletën e dafinës dhe një majë luge kripë në një tigan të mesëm.

2.Shtoni 3 gota supë dhe vendoseni të zihet në ngrohje të ulët, rreth 20 minuta.

3.Ndërkohë, ngrohni gjalpin në një tigan tjetër mbi nxehtësinë mesatare dhe shto qepë, sheqer dhe 1 lugë çaji kripë dhe gatuajeni 5 minuta, deri sa të zbutet.

4.Shtoni pluhur kerri dhe gatuajeni për 1 minutë.
Shtoni orizin dhe pjesën e mbetur ë supës.

5.Rriteni nxehtësinë në të mesme, mbulojeni dhe ziejeni derisa orizi të zbutet, 15-20 minuta.

6.Hiqeni mishin e pulës nga supa dhe copëtoni mishin.
Pastaj kthejeni pulën e copëtuar në të njëjtën supë.

7.Hidhni përzierjen e orizit me një blender derisa të bëhet pure.

8.Derdheni në pulën e copëtuar me supë dhe nxiteni butësisht për të kombinuar.

9.Shtoni bimët e copëtuara dhe shërbejeni supën me tul limoni.

Lini një koment