Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një recetë shumë e përshtatshme për këto ditë disi të ftohta. Mbani shënim recetën dhe mos u mendoni shumë. Nisni menjëherë nga puna për përgatitjen e saj
Në një tavë vendosni mishin dhe kriposeni. Shtoni gjalpin, orizin dhe 1 gotë ujë. E mbuloni me letër alumini dhe e lini në furrë për 20 minuta në temperaturë 220 gradë.
Më pas hiqni letrën e aluminit. Në një enë kombinoni vezët, miellin, kripën dhe kosin. E trazoni mirë, pasi masa nuk duhet të ketë kokrriza.
Masën që përgatitët e kaloni në një tenxhere me zjarr të ulët. Duke e përzierë i shtoni pak lëng mishi dhe e hiqni sapo të marrë valë.
Tani ia shtoni tavës me kos dhe e lini në furrë derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë përreth 35 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment