Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nxeheni sobën në 180 gradë Celcius.
Në një tigan të madh, nxehni 20 gr gjalpë dhe vajin e ullirit me nxehtësi të lartë dhe skuqni copat e mishit të qengjit.
Shtoni në tigan hudhrën, rigonin dhe 200 ml ujë. Ulni pak nxehtësinë, vendosini kapakun tiganit dhe loëreni të ziejë për 45-60 minuta, derisa mishi të jetë zbutur.
Shtoni orizin, kripën dhe piperin dhe hidheni të tërën në një tavë.
Shkrini pjesën e mbetur të gjalpit në një tigan të vogël. Shtoni miellin dhe trazojeni vazhdimisht për 2 minuta, më pas hiqeni nga zjarri. Shtoni kosin, përzijeni mirë dhe rivendoseni në zjarr duke e gatuar për pak minuta me nxehtësi të ulët. Hiqeni nga zjarri, shtoni vezët e rrahura dhe kripë e piper.
Hidheni përzierjen mbi mishin e qengjit me oriz dhe vendoseni në furrë për 40-45 minuta, derisa sipërfaqja të nisë të marrë një ngjyrë të artë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment