Sugjerojmë:

Tavë me presh dhe suxhuk për një vakt plot shije!

2 lugë vaj
6 copa suxhuk derri
1 lugë miell
450 ml lëng mish pule
150 gr lakër jeshile, të copëtuar
3 presh, të prerë imët
½ lugë mustardë
2-3 lugë qumësht
50 gr çedar të tymosur ose të zakonshëm, të grirë

1.Zieni patatet për 12 minuta ose derisa të zbuten. Kullojini dhe lërini të thahen.

2.Ngroheni 1 lugë vaj në një tavë të cekët ose një tigan të thellë.

3.Hidhni suxhukun të skuqet në nxehtësi mesatare për 7-8 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë. Shtoni miellin dhe përzieni së bashku, duke i gatuar për 1 min.

4.Hidhni lëng mishi dhe 100-200 ml ujë (varet nga sa e trashë ju pëlqen lëngu), vendoseni të ziejë, pastaj shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 5 minuta. Hiqeni nga zjarri.

5.Ndërkohë, në një tigan të veçantë, shtoni 1 lugë vaj të mbetur, pastaj preshin dhe skuqeni për 5-10 minuta derisa të zbutet, duke shtuar pak ujë për t’i ndihmuar të gatuhen.

6.Shtypini patatet e ziera deri sa të bëhen pure.

7.Më pas përzijini me presh, mustardë dhe qumësht.

8.Hidheni përzirjen e sallamit tek preshët dhe sipër shtoni djathin e  integruar dhe lëreni në furrën e parangrohur  për 3-5 minuta ose derisa të flluskojë.

Lini një koment