Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Zieni fileton e pulës në ujë me kripë derisa të jetë gati.
Më pas e lini të ftohet disi dhe e prisni në copa të vogla.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën, specat dhe selinonë.
Shtoni fileton e pulës në tigan, e lini për disa minuta dhe më pas e hiqni nga zjarri.
E kaloni në një tavë mesatare. Në një enë bashkoni qumështin, vezët dhe djathin. Trazojeni mirë dhe shtojani sipër tavës.
E fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment