Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Merrni një tenxhere lyjeni me pak vaj ulliri dhe vendoseni nw zjarr.
2.Ndërkohë lani dhe pastroni perimet dhe i prisni në rende.
3.Pasi vaji është nxehur, hidhni qepën, mishin e grirë, patëllxhanin, kungulleshkat dhe i lini të skuqen për pak minuta.
4.Pastaj shtoni orizin dhe domatet.
5.Hidhini ujë dhe i lini të ziejnë për 10-15 min.
6.Ndërkohë pastroni specat, duke u hequr bishtin dhe pjesën e farave nga brenda.
7.Vendosini në tavë dhe futini në furrë në temperaturën 200 gradë, derisa të marrin ngjyrë.
8.Pasi perimet, orizi dhe mishi janë zier dhe specat i keni nxjerrë nga furra, filloni proçesin e mbushjes.
9.Me ndihmën e një luge, i mbushni mirë specat dhe i vendosni me radhë në tepsi. Pjesën që mbetet, hidheni nëpër hapësirat bosh mes specave.
10.Pasi keni mbushur specat, futini përsëri në furrë në temperaturën 250 gradë për 15 minuta.
11.Specat e mbushur janë gati për t’u servirur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment