Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Jo të gjithë i duan qoftet me mish të grirë. Perimet janë alternativa ideale, më e shëndetshme dhe e lehtë, për të shijuar qofte pa asnjë ndjesi faji!
Lani lulelakrën, e ndani në lule të vogla dhe e vendosni për të zierë, sa të marrë një valë.
Më pas e hiqni, e kulloni dhe e lini të ftohet.
E kaloni në një enë të madhe dhe e shtypni me një pirun. Në po të njëjtën enë shtoni djathin, vezën e plotë të rrahur, bukën, 1 majë luge kripë dhe majdanozin. I përzieni të gjitha bashkë.
Tani me ndihmën e një luge formoni disa qofte të vogla me dorë. E lyeni secilën para dhe mbrapa me bukën e grirë imët.
Tani i radhisni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine dhe e keni spërkatur me vaj ulliri.
I fusni qoftet në furrë në temperaturë 200 gradë. Pas 15 minutave të para duhet t’i ktheni qoftet përmbys, për t’i lënë edhe për 15 minuta të tjera.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment