Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Shtoni pepperoni dhe skuqeni, duke u kthyer sipas nevojës, deri sa të marrë ngjyrë edhe rreth skajeve.
3.Transferojeni në peshqir letre për të kulluar vajin dhe fshijeni tiganin.
4.Shkrini gjalpin në tigan dhe futni vezët dhe qumështin në një tas.
5.Shtoni në tigan 1/2 lugë çaji kripë, dhe piper për shije.
6.Gatuajeni dhe përzijini me një spatul gome për të parandaluar vezët nga fërkimi, 2-3 minuta.
7.Shtoni djathin çedar, pepperoni dhe qepën, mbulojeni me kapak dhe gatuajeni për 1 minutë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment