Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Të eksperimentosh në kuzhinë të jep mundësinë e përgatitjes së pjatave të shijshme, ndonjëherë të pazakonta për sa i përket kombinimit të përbërësve. Për shembull, keni guxuar ndonjëherë të bëni një tortë me çokollatë pa përdorur miell? Kjo është një tortë e përshtatshme për të gjithë sepse është pa gluten dhe mund të konsumohet edhe nga personat me intoleranca ushqimore.
Shkrini çokollatën fondente në banjëmari dhe lëreni të vaket.
Zbusni gjalpin në temperaturën e ambientit dhe hidheni në një enë. Përmes një rrahëse vezësh, bashkojeni me sheqerin derisa të përftoni një masë kremoze.
Shtoni vezët dalëngadalë derisa të integrohen mirë tek masa, sitni kakaon dhe shtojani përziejres.
Ndizni furrën në 180 gradë Celsius. Lyeni një tepsi me diametër 20 cm me gjalpë. Shpërndajeni masën në mënyrë uniforme në tepsi.
Piqeni në furrë për 20 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment