Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përgatitja e saj nuk ndryshon shumë nga ajo e kekut të zakonshëm me çokollatë, por që kjo e fundit të qëndrojë e shkrirë në brendësi, ka një sekret të vogël. Lexojeni më poshtë
Si fillim, merrni 6 forma pjekjeje për muffin, lyejini me gjalpë dhe spërkatini me miell. Në banjëmari shkrini çokollatën e zezë bashkë me gjalpin dhe 2-3 lugë ujë. Në një enë tjetër rrihni vezët, sheqerin dhe në fund shtoni miellin, gjithmonë duke i përzier derisa të merrni një masë kremoze.
Bashkojeni kremin me masën e çokollatës së shkrirë dhe hidheni nëpër forma. Piqini në furrë të nxehur në 220 gradë për 10 minuta. Mos e tejkaloni këtë kohë, pasi çokollata në brendësi mund të thahet.
Servirini të ngrohta duke i shoqërur me akullore
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment