Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën në 180 gradë C.
Në një tavë hidhni pak vaj dhe vendosni letër pergamenë pjekjeje.
Vendosni sheqerin, vajin e lulediellit dhe vezët në një tas të madh përzierjeje. Përzieni lehtë me një lugë druri. Shtoni karrota, rrush të thatë dhe lëkurat e portokallit.
Më pas hidhni miellin, bikarbonatin e sodës, kanellën dhe arrëmyshkun në tas. Përzieni gjithçka së bashku, përzierja do të jetë e butë dhe pothuajse e lëngshme.
Hidheni përzierjen në tavën e përgatitur dhe piqeni për 40-45 minuta ose derisa masa të ndihet e fortë dhe elastike kur ta shtypni në qendër.
Ftoheni tavën për 5 minuta, pastaj fikeni, hiqni letrën dhe ftoheni në një raft teli.
(Ju mund ta ngrini tortën në këtë pikë nëse dëshironi ta shërbeni në një datë të mëvonshme.)
Rrihni sheqerin pluhur dhe lëngun e portokallit në një tas të vogël derisa të zbutet dhe të bëhet krem.
Vendoseni ëmbëlsirën në një pjatë shërbyese dhe hidhni kremin sipër.
Shërbejeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment