Sugjerojmë:

Tortë me karrota dhe rrush të thatë, shija e mrekullueshme!

175 gr sheqer i lehte muscovado
175 ml vaj luledielli
3 vezë të mëdha, të rrahura lehtë
140 gr karotë
100 gr rrush të thatë
1 portokall i madh
175 gr miell me vetëfryrje
1 lugë sodë buke
1 lugë kanellë
½ lugë arrëmyshk
Për ngrirjen:
175 gr sheqer pluhur (puder)
1½-2 lugë lëng portokalli

Nxehni furrën në 180 gradë C.
Në një tavë hidhni pak vaj dhe vendosni letër pergamenë pjekjeje.
Vendosni sheqerin, vajin e lulediellit dhe vezët në një tas të madh përzierjeje. Përzieni lehtë me një lugë druri. Shtoni karrota, rrush të thatë dhe lëkurat e portokallit.
Më pas hidhni miellin, bikarbonatin e sodës, kanellën dhe arrëmyshkun në tas. Përzieni gjithçka së bashku, përzierja do të jetë e butë dhe pothuajse e lëngshme.
Hidheni përzierjen në tavën e përgatitur dhe piqeni për 40-45 minuta ose derisa masa të ndihet e fortë dhe elastike kur ta shtypni në qendër.
Ftoheni tavën për 5 minuta, pastaj fikeni, hiqni letrën dhe ftoheni në një raft teli.
(Ju mund ta ngrini tortën në këtë pikë nëse dëshironi ta shërbeni në një datë të mëvonshme.)
Rrihni sheqerin pluhur dhe lëngun e portokallit në një tas të vogël derisa të zbutet dhe të bëhet krem.
Vendoseni ëmbëlsirën në një pjatë shërbyese dhe hidhni kremin sipër.
Shërbejeni!

Lini një koment