Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E butë, e shijshme dhe plot me vitamina, torta me lëng portokalli është një ëmbëlsirë perfekte për të nisur ditën në mënyrën e duhur dhe të shëndetshme. Aromatike dhe shumë e thjeshtë përgatitur, në këtë recetë është mirë të përdorni portokalle biologjike. Kështu do të përgatisni një vakt të shëndetshëm edhe për t’ua dhënë fëmijëve me vete në shkollë.
Sitni miellin dhe majanë, shtoni miellin e kokosit, kripën dhe përziejini mirë.
Në një enë qelqi bashkoni shurupin e panjës, vajin, lëngun e portokallit dhe hidheni më pas ngadalë në tasin e miellit duke përzier derisa të merrni një përzierje homogjene.
Hidheni brumin në një tepsi në të cilën keni shtruar letë furre, spërkateni sipërfaqen e tortës me sheqerin integral dhe piqeni në furrë të ngrohur në 170 gradë për 45-50 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment