Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Grini imët qepët dhe hudhrat.
3.Në një tas të vogël bashkoni tulin e domateve, specin e kuq, piperin e kuq dhe kripën.
4.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin. Shtoni qepët dhe i lini derisa të behen transparente. Shtoni hudhrat dhe i gatuani edhe për 2-3 minuta të tjera.
5.Ndajeni masën në disa enë të vogla qeramike.
6.Tek secila prej tyre thyeni nga një vezë dhe në fund i shtoni sipër djathin.
7.I fusni në furrë për 7-8 minuta.
8.Tosti me vezë është gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment