Truku që do t’ju mësojë si të shmangni prishjen e limonave

Limonët janë një agrume e domosdoshme në kuzhinën tonë, prandaj duhet t’i kushtojmë një rëndësi të veçantë mënyrës sesi i ruajmë ato. Nëse limonët i ruajmë në temperaturën e dhomës dhe të zbuluar, ato do të rezistojnë maksimumi deri në një javë.

Pas 1 jave do të shikoni që limonët do të jenë zbutur dhe madje të kenë zënë myk.

Çfarë duhet të dini për të shmangur diçka të tillë?

15 Simple Ways to Make Your Food Last Longer

  1. Së pari limonët duhet t’i fusni në një qese. Maksimumi 3-4 limona dhe jo ta mbingarkoni qesen pasi ka nevojë për ajër.
  2. Më pas qesen e mbyllni nga gryka dhe e fusni në frigorifer.
  3. Sa herë që merrni një limon, sigurohuni ta mbyllni mirë qesen.
  4. Në këtë mënyrë limonët do të qendrojnë të freskët deri në 1 muaj.

Provojeni dhe do ta besoni!/neps.al 

Lini një koment