Ushqimet që fëmijët tuaj nuk duhet të konsumojnë dhe çfarë t’i jepni në vend të tyre

Disa ushqime që të rriturit i konsumojnë me shumicë, mund të jenë vërtet të dëmshme për fëmijët tuaj. Mënyra e të ngrënit tek prindërit, transmetohet gradualisht edhe tek të vegjëlit tuaj.

Pra rregulli i artë është se nëse doni që fëmijët tuaj të hanë shëndetshëm, duhet të hani ju të parët si të tillë.

Çfarë nuk sugjerohet veçanërisht për fëmijët?

Lëngjet e gatshme të frutave, pijet e gazuara dhe pijet sportive.

Sipas udhëzimeve të ‘Akademisë Amerikane të Pediatrisë’, fëmijët nën moshën një vjeç nuk duhet të pinë kurrë lëng frutash. Pijet sportive apo ato të gazuara duhet të jenë të ndaluara pasi përmbajnë elementë të caktuar që mund të ndikojnë në sistemin nervor të fëmijëve, tek lëkura dhe memoria.

Mos harroni se këto lloj pijesh përmbajnë edhe shumë sheqer, gjë e cila dëmton ndjeshëm dhëmbët e tyre. Nuk i sigurojnë asnjë lloj vitamine ose minerali!!!

Lini një koment