Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet.
Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta.
Shtoni në tigan kastravecin dhe maselën garam dhe gatuajeni, duke e trazuar herë pas here, për 4-5 minuta.
Më tej shtoni spinaqin dhe gatuajeni deri sa spinaqi të thahet.
Nëse dëshironi shtoni një majë kripe dhe piper.
Duke përdorur një lugë ose shpatull, bëni një vrimë në mes të përzierjes së perimeve.
Shkrini gjalpin në vrimë, pastaj hidhni vezët.
Mbuloni tiganin me kapak dhe gatuajeni derisa vezët të bëhen sipas dëshirës tuaj (për mua janë rreth katër minuta). Rrëshqisni përzierjen në një pjatë dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento