Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në temperaturë 190 gradë. Në një enë të vogël bashkoni miellin, sodën dhe pluhurin e pjekjes. Trazojini mirë dhe lërini mënjanë.
Në një tas të madh, trazoni sheqerin dhe gjalpin derisa të krijohet një masë homogjene. Ngadalë shtojini vezën dhe vaniljen.
Masën e krijuar shtojeni tek ena me miell dhe punojeni mirë brumin.
Me anë të një luge gjelle, merrni pak nga masa dhe jepini formën e sferës. Kështu veproni me secilën derisa masa të përfundojë.
Biskotat vendosini në një tavë, me një letër kuzhine poshtë. Lërini të piqen për rreth 8-10 minuta. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment