Arkiva e etiketave: lulelaker

Pak kalori dhe shijon për mrekulli, lulelakër e pjekur...

1.Ndizeni furrën në 180 gradë. 2.Lyeni me gjalpë një tavë pjekjeje dhe lëreni mënjanë. 3.Në një tenxhere me ujë dhe kripë, zieni lulelakrën e copëtuar për rreth 10 minuta derisa të zbutet. Kullojeni lulelakrën. 4.Shkrijeni gjalpin në një tenxhere...

E thjeshtë dhe plot shije, lulelakër e pjekur në...

1.Parangrohni furrën në 200 gradë. 2.Merni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine. 3.Lulelakrën e ndani në lule të vogla. 4.Sipër e spërkasni me vaj ulliri, farat e kuminit, kripë, piper dhe i përzieni me duar. 5.E...

Pasta bolonjeze me lulelakër për një shije fantastike

Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël. Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit. Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar. Nxehni pak...

Receta speciale e specave të mbushur me lulelakër dhe...

Ngrohni furrën në 180 gradë Celcius. Prini pjesën e sipërme të specave dhe pjesën e tulit përreth bishtit grijeni në copëza të vogla. Pastroni farat nga pjesa e brendshme. Mbushni një tenxhere të madhe me 3 cm ujë dhe...

Sanduiç me lulelakër dhe djathë cedar që shija t’ju...

Ngroheni furrën në 230 gradë C. Vendosni një fletë pjekjeje me letër kuzhine. Vendosni kokën e lulelakrës në një blender deri sa të ndahet në thërrime sa madhësia e kokrrave të orizit. Vendoseni lulelakrën në një tas të madh...

Brokoli dhe lulelakër në tavë me beshamel

Vendosim lulelakrën në avull për 15 minuta ose në zierje për 5-6 minuta të ndara në lule të mëdha. Brokolin e lëmë 3 minuta më pak. Në një tenxhere shtojmë gjalpin, miellin. Shtojmë gradualisht qumështin e ngrohtë duke e...