Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: lulelaker

Lulelakër me djathë të shkrirë

Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë, pastaj shtoni 1 lulelakër të madhe, të ndarë në copa dhe gatuajeni për 5 minuta – nxirreni një copë për ta provuar. Kullojeni lulelakrën, më pas vendoseni në një tavë...

Supë kremoze me lulelakër

Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.  Ngrohni vajin e mbetur...

Tavë kremoze me brokoli dhe lulelakër

Ngrohni furrën tuaj në 180 gradë. Lyejmë një tavë të thellë me pak yndyrë. Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Ziejini brokolin dhe lulelakrën në avull për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten pak....

Supë kremoze me kunguj të njomë dhe lulelakër

Në një tenxhere të thellë ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme. Shtoni lulelakrën e grirë, kungujt e njomë dhe lëngun e perimeve klasike lëreni të ziejë. Ziejini për rreth pesë minuta më...

Lulelakër Mac&Cheese: Fëmijët do ta adhurojnë

Mbushni një tenxhere me ujë dhe vëreni të ziejë. Shtoni lulelakrën dhe lëreni të ziejë derisa të zbutet për 8-10 minuta. Kur të jetë zbutur, hiqeni nga tenxherja dhe vendoseni në blender së bashku me qumështin, djathin, gjalpin, kripën...

Lulelakra, një perime plot vlera për organizmin tuaj

Lulelakra është një perime  e përdorur gjerësisht në kuzhinë, sidomos gjatë stinës së dimrit. Shumica e lulelakrave janë të bardha, por është e mundur të blini varietete jeshile dhe vjollcë, si dhe lulelakra më të ëmbla romanesco, me tufat...

Pasta me djathë, mish derri dhe lulelakër

1.Pastroni lulelakrën, ndajeni në copa dhe gatuajeni në avull derisa të zbutet. Skuqni dy thelpinj hudhre në një tigan të madh me pak vaj. 2.Shtoni 200 gr mish derri të grirë, skuqeni, shuajeni me verën e bardhë, shtoni tulin...

Spageti me qofte lulelakre, për një super shije!

1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës. 2.Nxehni paraprakisht furrën në 230 ° C. 3.Ziejeni lulelakrën me një lugë çaji vaj. 4.Pasi është zier piqeni lulelakrën për 15-20 minuta në furrë. Hiqeni dhe lëreni të ftohet për disa minuta. 5.Në...

Lulelakër e skuqur me spec të kuq dhe hudhër

1.Hidhni fetat e lulelakrës në një tigan të madh të thellë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm. 2.Vereni të ziejë mbi nxehtësinë mesatare 4 deri në 5 minuta. 3.Kullojini dhe lerini të ftohen plotësisht. 4.Ndërkohë, në një tas të cekët,...