Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: pule

Pulë në furrë me rozmarinë dhe perime

Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë të madhe pjekjeje, hidhni së bashku patëllxhanët, kungujt e njomë dhe specat me gjysmën e rozmarinës së grirë, gjysmën e hudhrës, 2 lugë vaj dhe pak erëza. Përhapni perimet në një shtresë,...

Tavë me pulë dhe patate, pak më ndryshe

Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini  thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me...

Gjoks pule në salcë me gjalpë dhe rozmarinë

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, gatuajeni pulën në 1 lugë gjelle gjalpë, 4-5 minuta nga secila anë. Hiqeni dhe mbajeni të ngrohtë.   Shtoni verën në tigan; gatuajeni mbi nxehtësi mesatare-të ulët, duke e trazuar për të...

Gjoks pule me agjinare në tigan

Rrihni gjokset e pulës derisa të bëhen rreth 1 cm të trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper. Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Shtoni pulën dhe...

Pulë me limon dhe zemra angjinaresh të konservuara

Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Kur të nxehet, shtoni qepën dhe hudhrën, rregullojini me kripë dhe piper të zi të sapo bluar dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta....

Kofsha pule të shijshme me xhinxher dhe hudhër

Bëni bashkë pulën, qepën, hudhrën, xhinxherin, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë çaji piper në një qese plastike të madhe që mbyllet. Mbylleni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë. Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë...

Për të lëpirë gishtat: Pulë me xhinxher dhe hudhër

Në një qese kuzhine me zinxhir, bëni bashkë pulën, xhinxherin, qepën, hudhrën, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë ҫaji piper. Mbyllni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë. Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës....

Kofsha pule për të lëpirë gishtat me vetëm 5...

Në një tas të madh, bëni bashkë sheqerin, hudhrën pluhur, piperin e kuq, 1 lugë gjelle kripë dhe ½ lugë ҫaji piper të zi. Trazojini dhe shtoni në tas kofshat e pulës duke u siguruar që të mbulohen me...

Gripi i shpendëve në Shqipëri: Nga kujdesi në gatimin...

Shqipëria së fundmi është përfshirë nga një valë e gripit të shpendëve H5N8 ku pas evidentimit të rasteve të para gjatë ditës së dielë, të hënën janë regjistruar me mijëra shpendë të ngordhur në pularitë e qytetit të Durrësit...