Kur dhe çfarë duhet të hamë?

Problemi është, se ne të gjithë jemi mësuar të hamë në periudha të caktuara dhe jo kur jemi vërtet të uritur. Kjo ndodh edhe sepse, sikur të donim të hanim sa herë që trupi ynë ka vërtet nevojë,  ne jo gjithmonë do të jemi në gjendje të gjejmë kohën ose mundësinë për ta bërë këtë.

Dhe kjo është arsyeja pse një ditë me 3 vakte është shumë e përshtatshme.

Më poshtë keni edhe një shkallë të matjes së urisë suaj nga -5 tek +5: 

0- Kur nuk jeni të uritur, pra neutralë

-5 Ekstremisht të uritur 

+5 Ekstremisht të ngopur 

-3 Përfundimisht i uritur 

3 I plotësuar mjaftueshëm (momenti ideal për t’u çuar nga tavolina) 

 

A Psychologist Reveals How to Lose Weight by Training Your Appetite

Në këtë rast, është e rëndësishme të zgjidhni atë që do hani në përputhje me vaktin tuaj të radhës. Nëse keni vetëm një orë para se të shkoni të merrni drekën tuaj, por tashmë jeni shumë të uritur, rrëmbeni diçka të vogël që është lehtësisht e tretshme, p.sh. fruta ose perime, kështu që menjëherë para drekës, ndiheni  pak të uritur.

Nëse ka akoma shumë kohë deri në vaktin tuaj të rradhës, zgjidhni diçka që përmban proteina, fibra dhe yndyrna, p.sh. vezët dhe arrat./neps.al 

A Psychologist Reveals How to Lose Weight by Training Your Appetite

Lini një koment