Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim rregulloni filetot e peshkut dhe më pas priteni në copa të vogla.
Shtrydhni limonin dhe ruani lëngun.
Gjithashtu grini ullinjtë në copa të imta.
Në një tas të madh hidhni peshkun me kripë e piper (të pagatuar).
Shtoni dhe lëngun e limonit dhe përzijeni mirë peshkun.
Lëreni rreth 3 minuta që të piqet pak në limon.
Pas pak shtoni produktet e tjera, qepë, kopër, majdanoz, ullinj dhe vaj ulliri.
Lëreni dhe 3-4 minuta të tjera dhe hidheni një pjatë të thellë shërbimi.
Mund ta shërbeni me një unazë gatimi si në foto.
Sipër i hidhni caviar-in.
Mund ta shoqëroni me verë të bardhë ose shampanjë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment