Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Presim mishin e qengjit në pjesë të vogla, e marinojmë me kripë, piper, rigon dhe i lyejmë me miell.
Në një tigan skuqim me vaj ulliri qepën dhe hudhrat. I shtojmë mishin dhe e lëmë të skuqet mirë nga të dyja anët.
Në një tenxhere shtojmë karotat dhe kungujt e prera në feta të holla. Sipër i shtojmë rozmarinën dhe rigonin.
I shuajmë me verë të kuqe dhe i hedhim 1 gotë ujë.
I lëmë të ziejnë për rreth 1 orë, duke i shtuar herë pas here ujë.
Në fund e servirim duke i shtuar sipër majdanoz të grirë hollë dhe mishin e qengjit që përgatitëm pak më parë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment