Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan të vogël, shtoni ujin dhe kuinoan, mbulojeni dhe gatuajeni mbi zjarr mesatar 15 minuta.
Kur të jetë gati, zbulojeni dhe lëreni të ftohet.
Në një enë të vogël shtoni të gjithë përbërësit e salcës dhe përzieni mirë.
Priteni qepën, domaten dhe lakrën në copa të vogla.
Në një enë me ujë të valuar shtoni quinoa, lakrën, domaten dhe qepën.
Ziejeni dhe përzieni mirë.
Futeni domaten (të cilës i keni hequr tulin) në furrë për 8-10 minuta sat ë zbutet pak pa humbur formën.
Priteni avokadon në gjysmë, hiqni farën dhe vendoseni sipër quionoas së zier me perimet.
Sipër avocados hidhni dhe farat e lulediellit.
Ndërsa domaten mbusheni me përzierjen e salcës së majonezës dhe vendoseni pranë quinoas tek pjata që do e shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment