Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një bashkim shijesh dhe aromash që e bën mishin delikat të pulës të vijë ndryshe në tryezat tona, falë vetive të erëzave të ndryshme, limonit e hudhrës
Përgatisni si fillim marinaturën. Shtypni thelpinjtë e hudhrave dhe qërojini. Pritini në feta, vendosini në një enë dhe bashkojini me degët e rozmarinës të lara e të thara mirë, lëngun e një limoni, dy lugë vaj dhe limonin tjetër të prerë në feta të holla, më pas përziejini mirë.
Merrni pulën dhe priteni në copa. Kalojini mirë copat tek marinatura e përgatitur, mbulojeni enën me qese kuzhine dhe lëreni për 3-4 orë në frigorifer, duke i rrotulluar copat herë pas here.
Ndisni skarën gjysmë ore para se të piqni pulën. Hiqini copat nga frigoriferi dhe kalojini në skarë. Piqeni për një orë duke i rrotulluar copat me një pincë dhe herë pas here, me një degë rozmarine, lyejini copat me marinaturën e mbetur për t’i mbajtur të buta. Hidhini kripë dhe shërbejeni me perime skare.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment