Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidheni miellin në një tas të madh.
Shtoni ngadalë qumështin duke e përzier vazhdimisht.
Më pas shtoni kripë, vezë, kanellë, ekstraktin e vaniljes dhe sheqerin dhe përzijini mirë deri sa masa të jetë e njëtrajtshme.
Vendosni një tigan të lyer me vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Fetat e bukës zhytini në përzierjen e masës së krijuar deri sa të ngopen.
Lërini të piqen fetat e bukës nga secila anë deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Tostin shërbejeni të nxehtë (mund ta shërbeni dhe me fruta apo perime sipas dëshirës).
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment