Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidhni miell, pluhur pjekje, dhe kripë së bashku në një tas dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të madh hidhni së bashku margarinë dhe sheqer deri sa të krijohet një masë kremoze.
Rrihni vezët dhe shtoni vanilje.
Përzijini gradualisht përbërësit deri sa është formuar një masë homogjene.
Lëreni brumin të pushojë për 2 orë.
Ngroheni furrën në 200 gradë C dhe përgatisni fletët e pjekjes.
Hidhini pak miell në fletët e pjekjes dhe hidhni brumin e biskotave duke e hapur sipas formave të dëshiruara.
Piqni 6 - 8 minuta në furrë të nxehtë ose deri sa të marrin ngjyrë kafe.
Hiqni nga fletët e pjekjes dhe lërini të ftohen para se ti sherbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment