Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Supat janë një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar sa më shumë perime. Sot do të përgatisim një recetë të jashtëzakonshme për veçoritë ushqyese që përmban: supa krem jeshile. Është gjithashtu një pjatë për të afruar fëmijët me perimet. Bathët, spinaqi, asparagët, bizelet…
Përbërësit:
Përgatitja:
Lironi bathët nga bishtajat, më pas prituni bishtin me një thikë, hidhini në ujë të vluar për një minutë dhe më pas në ujë të ftohtë. Qërojni dhe pjesa e brendshme do të dalë jashtë.
Hidhni dy lugë vaj ulliri në një tigan të thellë, skuqni qepën e prerë në feta të holla, shtoni bathët, 300 ml ujë, krpën dhe gjethet e finokut. Lërini në zjarr derisa bathët të zbuten, përreth 15 minuta duke u shtuar ujë herë pa here nëse është e nevojshme. Frulojeni supën në një mikser. Shërbejeni supën me stika pishe dhe spinaq të fresëkt.
Sipas dëshirës, supës mund t’i shtoni edhe kungulleshka, bizele të freskëta, asparagë apo një patate të vogël.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment