Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një supë e lehtë në përgatitje dhe me një kosto ekonomike. Përse mos ta përgatisim këtë të shtunë?
Pastrojmë dhe qërojmë patatet, preshin, qepën, hudhrat. Patatet i presim në kubikë, ndërsa qepët dhe hudhrat i grijmë hollë.
Shtojmë në tenxhere vaj ulliri dhe shtojmë qepët, preshin, hudhrat. I përziejmë.
Shtoni patatet dhe i skuqim për pak minuta.
Shtojmë lëngun e pulës, kripën, piperin, arrën moskat të grirë dhe vajin e tartufit.
E lëmë supën të ziejë për 45 minuta.
E kalojmë në një blender dore ku shtojmë lëngun e limonit dhe kosin. Supa është gati. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment