Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Pastroni shpargujt nga fijet, lajeni dhe vendoseni në ujë me kripë të ziejë për 2 minuta.
2.Më pas pritni për së gjati dhe ndajini në mes.
3.Më pas kalojini për 3-4 minuta në gjalpë në zjarr të ulët.
4.Shuaji me gjysmë gotë verë të bardhë dhe pasi të ketë avulluar vera shtoni edhe proshutën.
5.Në ujin që ziejini asparagët, shtoni taliatelet dhe ziejini për dy minuta dhe më pas kalojini në tigan.
6.Shtoni kripën, piperin dhe djathin.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment