Sugjerojmë:

Tavë me patate dhe patëllxhanë, e gjithë familja do ta pëlqejë këtë recetë!

Tavë me patate dhe patëllxhanë, e gjithë familja do ta pëlqejë këtë recetë!

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 600 gr patate
  • 600 gr patëllxhanë
  • 3-4 domate
  • 1-2 qepë të thata
  • 1 thelpi hudhër
  • 100 gr djathë kaçkavall të fortë
  • 50 gr djathë pice
  • 3-4 lugë vaj ulliri
  • kripë, piper
  • rigon
  • Borzilok ose nenexhik

Udhëzimet

1

Pastrojmë patatet dhe i presim në feta të rrumbullakëta. Gjithashtu dhe patëllxhanët pasi i kemi lenë në ujë me kripë për 2 minuta i presim në feta rrumbullake.

2

Patatet i spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper dhe i rreshtojmë si tjegulla në një tavë ku kemi vendosur një letër kuzhine.

3

Në një tavë tjetër me letër kuzhine vendosim patëllxhanët të spërkatur me vaj ulliri, kripë dhe piper. I vendosim të dy tavat në furrë në temperaturën 200 gradë për 10-15 minuta.

4

Nëse nuk kemi dy hapësira furre patatet mund t’i skuqim lehtë në mënyrë aldente në tigan me pak yndyrë.

5

Ndërkohë kaurdisim me pak vaj ulliri qepën e grirë hollë. Më pas shtojmë hudhrën dhe domatet të prera në kubikë të vegjel pa lëkurë.

6

Rregullojmë shijen me kripë, piper, rigon dhe borzilok dhe e lemë salcën të marrë 2-3 valë.

7

Marrim një tavë të thellë, hedhim pak nga salca e përgatitur dhe vendosim një shtresë me patate, përsëri hedhim pak salcë duke e spërkatur me djathë kaçkavall të fortë.

8

Vendosim një shtresë me patëllxhanë, salcë, djathë dhe përsëri shtresë me patate, salcë dhe djathë.

9

Në fund fare e spërkasim të gjithë sipërfaqen me djathë pice dhe e vendosim tavën në furrë në 200 gradë për 30-35 minuta.

Shënime

Receta marrë nga balkanweb.com

Leave a Reply