Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një kavanoz të vogël, kombinoni hudhër, xhenxhefil, sheqer, salcë soje dhe lëng limoni, pastaj marinojini me piper dhe shkundni mirë.
2.Mbi nxehtësinë e lartë, vini një tigan të mesëm me vaj.
3.Kur vaji të jetë gati shtoni biftekun dhe gatuajeni, rreth 3 minuta në secilën anë.
4.Transferojini në një tavolinë prerje, hidhni kripë dhe piper dhe lereni të pushojë.
5.Ulni ngrohjen, pastaj shtoni salcë në tigan dhe pastaj shtoni brokoli.
6.Shtoni pak kripë dhe piper dhe lereni të ziejë për disa minuta.
7.Ndërkohë, ndajeni biftekun në feta.
8.Ndani oriz në mes të tiganit dhe shtoni biftekun.
9.Kur brokoli është gatuar, shtojeni pranë biftekut dhe rreshkisni salcën mbi biftek dhe brokoli.
10.Garnizoni me qepë të prera në feta të holla dhe fara susami.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento