Sugjerojmë:

Biftek në furrë me brokoli dhe xhenxhefil, plot proteina

1 filxhan oriz basmati
Gjysëm kg biftek i prerë në copëza të vogla
3 lugë sojë natriumi
Sheqer kaf
2 koka të mëdha brokoli
2 lugë çaji vaji susami
3 thelpinj hudhër
1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
1/4 lugë çaji piper të kuq
2 qepë jeshile, të prera hollë
1 lugë gjelle fara susami

Në një tigan të madh me 2 gota ujë, gatuajeni orizin sipas udhëzimeve të paketës dhe vendoseni mënjanë.

Ngrohni furrën në 220 gradë C.

Në një tavë vendosni një fletë pjekje.

Ndërsa një tas të madh, kombinoni biftekun, 1 lugë gjelle salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.

Vendoseni biftekun dhe brokolin mbi fletën e pjekjes së përgatitur.

Vendoseni në furrë dhe piqeni derisa bifteku të jetë ngjyrosur dhe brokoli është thjesht i butë, rreth 16-18 minuta.

Në një tigan të vogël mbi nxehtësi të ulët kombinoni vajin e susamit, hudhrën, xhenxhefilin, piperin e kuq, 2 lugë salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.

Lërini të zihen duke i trazuar vazhdimisht derisa të trashet pak salca, rreth 2-3 minuta.

Shërbejeni biftekun dhe brokolin menjëherë me orizin e pjekur dhe sipër i hidhni qepët e njoma me pak susam.

Lini një koment