Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan të madh me 2 gota ujë, gatuajeni orizin sipas udhëzimeve të paketës dhe vendoseni mënjanë.
Ngrohni furrën në 220 gradë C.
Në një tavë vendosni një fletë pjekje.
Ndërsa një tas të madh, kombinoni biftekun, 1 lugë gjelle salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.
Vendoseni biftekun dhe brokolin mbi fletën e pjekjes së përgatitur.
Vendoseni në furrë dhe piqeni derisa bifteku të jetë ngjyrosur dhe brokoli është thjesht i butë, rreth 16-18 minuta.
Në një tigan të vogël mbi nxehtësi të ulët kombinoni vajin e susamit, hudhrën, xhenxhefilin, piperin e kuq, 2 lugë salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.
Lërini të zihen duke i trazuar vazhdimisht derisa të trashet pak salca, rreth 2-3 minuta.
Shërbejeni biftekun dhe brokolin menjëherë me orizin e pjekur dhe sipër i hidhni qepët e njoma me pak susam.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment