Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pastroni mirë brokolin dhe e ndani në lule të vogla. Parangrohni furrën në 200 gradë.
Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.
Vendosni copat e brokolit duke i marinuar me kripë, piper dhe vaj ulliri.
I fusni në furrë për 13 minuta.
Më pas i nxirrni i shtoni sipër hudhrën dhe e lini në furrë për 2 minuta të tjera.
Pasi brokoli të jetë gati i shtoni sipër pak limon dhe djathë parmixhano. Shërbejeni të ngrohtë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento