Sugjerojmë:

Bukë e shpejtë me proshutë dhe parmixhano për mëngjes

Ingredientët

  • Llak gatimi
  • 1 1/2 filxhan miell i gjithanshëm, i spërkatur dhe i niveluar
  • 2 lugë pluhur pjekje
  • 1/2 lugë kripë
  • 1/2 lugë piper i zi
  • 2 vezë të mëdha
  • 1/2 filxhan dhallë
  • Gjalpë pa kripë, i shkrirë
  • 1 filxhan djathë Cheddar
  • ½ filxhan djathë parmixhano
  • 4 feta proshutë, të gatuara dhe të copëtuara
  • 3 lugë gjelle qepë të njoma

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 175 gradë dhe vajiseni lehtë me llakun.

2

Përzjeni së bashku miellin, pluhurin për pjekje, kripën dhe piperin në një tas.

3

Përzjeni së bashku vezët dhe gjalpin dhe shtojini tek mielli për tu kombinuar.

4

Mbusheni me djathrat, proshutën dhe qepën dhe transferojini në tavën e përgatitur.

5

Spërkatni sipër me pak piper shtesë.

6

Piqeni derisa të marrë ngjyrë kafe të artë 35 - 40 minuta.

7

Shërbejeni të ngrohtë ose në temperaturën e dhomës.

Leave a Reply