Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim përgatisim brumin me përbëresit për brumin dhe në fund i shtojmë arrat e bluara.
E ndajmë brumin në toptha të vegjël dhe i shtrijmë në peta.
Pas kësaj petat i bëjmë role dhe i vendosim njëra pas tjetrës në një tave që më parë e kemi lyer me pak gjalpë.
Pasi këmi mbaruar me brumin e fusim tavën në furrë në 250 gradë për rreth 30-35 minuta deri sa të piqen.
Më pas përgatisim shërbetin me duke e lënë të ziejë për 15 minuta.
E hedhim sherbetin të nxehtë mbi ëmbëlsirën e pjekur dhe e lemë të ftohet para se ta shërbejmë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment