Sugjerojmë:

Ëmbëlsirë trëndafil sipas recetës së Lirijes

3 vezë
1 gotë ujë të gazuar
30 gr sheqer vanilje
1 lugë sodë buke
1 tas e gjysëm me miell
Arra të shtypura
Për sherbetin:
1 kg sheqer
800 ml ujë
Lëng nga ½ limon

Si fillim përgatisim brumin me përbëresit për brumin dhe në fund i shtojmë arrat e bluara.

E ndajmë brumin në toptha të vegjël dhe i shtrijmë në peta.

Pas kësaj petat i bëjmë role dhe i vendosim njëra pas tjetrës në një tave që më parë e kemi lyer me pak gjalpë.

Pasi këmi mbaruar me brumin e fusim tavën në furrë në 250 gradë për rreth 30-35 minuta deri sa të piqen.

Më pas përgatisim shërbetin me duke e lënë të ziejë për 15 minuta.

E hedhim sherbetin të nxehtë mbi ëmbëlsirën e pjekur dhe e lemë të ftohet para se ta shërbejmë.

Lini një koment