Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Fillimisht nisni me përgatitjen e qepëve duke i pastruar dhe qëruar.
2.Më pas grijini ato në rende ose pritini me thikë sa më hollë.
3.Në zjarr ndërkohë vendosni një tenxhere që të ngrohet dhe aty hidhni qepët e grira.
4.Shtoni kripën dhe përziejini me një lugë druri gjatë gjithë kohës në mënyrë që të mos ngjiten.
5.Kur qepa të fillojë të bëhet transparente shtoni gjalpin dhe mishin e prerë në thela.
6.Jepini shije me piper të kuq dhe të zi mishit të cilin duhet ta ktheni herë pas here që të skuqet në të gjitha anët.
7.Në fund shtoni 2 gota me ujë ose lëng perimesh dhe lëreni të ziejë gjella me kapak për 1 orë në zjarr të ulët.
8.Boçet e hudhrës pa i ndarë në thelpinj lajini dhe largoni papastërtitë e më pas shtojeni tek tenxherja.
9.Pasi të shtoni hudhrat lërini edhe për 30 minuta në zjarr e më pas shtoni uthullën.
10.Kur të jetë gati kavurmaja hiqeni nga zjarri dhe shërbejeni!
11.Zakonisht shoqërohet me pilaf, patate ose turshi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment