Sugjerojmë:

Kefir apo kombucha? Ja cilën duhet të zgjidhni

Kefir dhe kombucha njihen më mirë si produkte të fermentuara, të pasura me probiotikë. Ndërsa ata kalojnë një proces të ngjashëm fermentimi, kefiri është bërë tradicionalisht duke përdorur qumësht ndërsa kombucha duke përdor çaj jeshil ose të zi.

Të dyja ofrojnë probiotikë, të cilët janë baktere të mira që promovojnë shëndetin e zorrëve. Mund të kenë efekte antioksiduese dhe antimikrobike.

Sidoqoftë, ka disa dobësi që mund të merren parasysh, siç janë përmbajtja e tyre e sheqerit, laktozës dhe kafeinës, si dhe karakteristika të tjera që mund të rritin rrezikun e sëmundjeve kronike.

Cila është më e shëndetshme mund të varet nga ajo që po kërkoni ju.

Në përgjithësi, si kefiri ashtu edhe ai kombucha janë mundësi të shëndetshme që ofrojnë disa përfitime dhe dobësi të mundshme. Në fund të fundit e gjitha varet kryesisht nga preferencat tuaja personale.

Në çdo rast, është mirë të lexoni etiketën e përbërësve dhe panelin e fakteve ushqimore kur vendosni midis të dyve ose cilën markë do të provoni.

Lini një koment