Sugjerojmë:

Kek me gjalpë molle dhe drithëra

Veshtiresia
E vështirë
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
356
Për pjesën e sipërme:
1 filxhan sheqer kafe
1 lugë çaji kanellë
1/2 lugë çaji arrëmyshk
1/2 filxhan arra amerikane
Keku:
2 gota miell ëmbëlsirash
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
1 lugë çaji sodë buke
1/2 lugë çaji kripë
1/2 filxhan gjalpë
1 filxhan sheqer të bardhë
3/4 filxhan gjalpë molle
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
1/2 filxhan drithëra
1 filxhan krem kosi
2 vezë

1.Ngroheni furrën në 175 gradë C dhe lyeni një tigan me vaj.

2.Përgatisni kripën duke përzjerë së bashku kafe sheqer, kanellë, arrëmyshk dhe pecans të copëtuar.

3.Hidhini së bashku në një enë miellin, pluhurin e pjekjes, sodën e pjekjes dhe kripën.

4.Rrihini së bashku gjalpë dhe sheqer në një tas të madh me një mikser elektrik dhe shtoni vezët një nga një, duke rrahur çdo vezë në përzierjen e gjalpit para se të shtoni tjetër. Shtoni gjalpë molle, vanilje dhe drithërat.

5.Shtoni përbërësit e thatë në kremin e djathit duke i përzier mirë pas çdo shtese.

6.Hidhni gjysmën e miellit në pjatën e përgatitur me një sasi të vogël të përbërësve të pjesës së sipërme.

7.Piqeni në furrën e nxehur rreth 40 minuta.

Komento