30 gr bajame me lëkurë të qëruar të prera së gjati
5 vezë
1 lugë e vogël fryrës ëmbëlsirash
1.2 dl vaj kikirikësh
Kripë
1.Thyeni vezët në një tas të madh, shtoni sheqerin e kanës, kosin, pak kripë dhe rrihini me rrahëse elektrike në mënyrë që të përfitoni një krem homogjen.
2.Shtoni gradualisht miellin 00, miellin e hikrrës, fryrësin e ëmbëlsirave, vajin e kikirikëve ose një vaj ulliri delikat dhe vazhdoni përzierjen me rrahës.
3.Merrni një tepsi drejtkëndëshe dhe shtroni në të një letë furre të lagur dhe të shtrydhur. Shtoni në të brumin e përgatitur dhe nivelojeni me një lugë. Mbi sipërfaqe vendosni copat e bajameve.
4.Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për 45 minuta. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet.
5. Transferojeni në një pjatë servirjeje. Priteni dhe shërbejeni me kos.
1.Fillimisht vendosim lëngun e perimeve të ziejë. 2.Në një tigan të thellë me 1 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim qepën të grirë shumë hollë. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa orizi të ndërrojë ngjyrë. 3.Shtojmë pak nga pak lëngun...
1.Të gjithë përbërësit i përzieni për disa sekonda në blender. 2.Sapo masa të jetë bërë homogjene, shërbejeni smoothien nëpër gota dhe shijojeni! Ruaj Recetën
1.Për të përgatitur brumin në një enë bashkoni 8 përbërësit e parë përveç miellit. Miellin e shtoni gradualisht në fund pasi të keni krijuar një masë homogjene. 2.Për të përgatitur mbushjen, në një enë rrihni pudingun pluhur dhe qumështin....
Lini një koment