30 gr bajame me lëkurë të qëruar të prera së gjati
5 vezë
1 lugë e vogël fryrës ëmbëlsirash
1.2 dl vaj kikirikësh
Kripë
1.Thyeni vezët në një tas të madh, shtoni sheqerin e kanës, kosin, pak kripë dhe rrihini me rrahëse elektrike në mënyrë që të përfitoni një krem homogjen.
2.Shtoni gradualisht miellin 00, miellin e hikrrës, fryrësin e ëmbëlsirave, vajin e kikirikëve ose një vaj ulliri delikat dhe vazhdoni përzierjen me rrahës.
3.Merrni një tepsi drejtkëndëshe dhe shtroni në të një letë furre të lagur dhe të shtrydhur. Shtoni në të brumin e përgatitur dhe nivelojeni me një lugë. Mbi sipërfaqe vendosni copat e bajameve.
4.Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për 45 minuta. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet.
5. Transferojeni në një pjatë servirjeje. Priteni dhe shërbejeni me kos.
1.Qeroni patatet dhe ziejini në një tenxhere me ujë të kripur. Më pas kullojini dhe lërini të ftohen. 2.I prisni në copa dhe vendosini në një pjatë për servirje. Prisni domaten në kubik të vegjël, proshutën dhe hidhini tek...
1.Ngroheni një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare dhe shtoni 2 lugë vaj ulliri. 2.Marinoni gjoksin e pulës me kripë dhe piper dhe hidhini në tigan. 3.Lërini të skuqen në dy anët deri sa të marrin ngjyrë kafe të...
1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit.2.Skuqni hudhrat me specin e kuq pluhur për të paktën 1 minutë.3.Shtoni karkalecat, i marinoni me kripë e piper dhe i lini për pak minuta në zjarr. Sapo ta shihni që karkalecat janë...
Lini një koment