Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere hidhni të gjithë përbërësit perveç domates.
2.Përzijini për 10 minuta dhe shtoni domatet.
3.I gatuani përsëri për 10-15 minuta të tjera dhe ndërkohë zieni makaronat me gjysmën e kohës që shkruan paketimi.
4.I bashkoni makaronat dhe përbërsit e tjerë në një tavë dhe sipër shtoni djathrat.
5.Lërini në furrë për 10 minuta sa makaronat të jenë pjekur dhe djathrat të jenë shkrirë plotësisht.
6.Kur ti servirni mund të shtoni pak borzilok sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment