Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Shkrini gjalpin në një tigan, pastaj hidhni qepën e grirë hollë deri sa të marrë ngjyrë të artë, të verdhë.
2.Shtoni mëlçitë e prera në copa dhe skuqini aq kohë derisa të ndryshojnë ngjyrë.
3.Mëlçitë e skuqura ngjyejini në miell, duke shtuar trumzën, mëlmesat dhe mustardën.
4.Sipër hidhni pak verë dhe ujë, sa për ta përfituar salcën me dendësinë e dëshiruar, duke e lënë të ziejë edhe 3 minuta të tjera.
5.Menjëherë pas përfundimit të këtij procesi, shtojmë kosin, kripën dhe piperin.
6.Mëlçitë në salcë, i shërbejmë të shoqëruara me patate të ziera ose pure patateje.
7.Në fund shtoni dhe pak kripë e piper për shije!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento