Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Zieni panxharët për 45 minuta në një tenxhere të vogël.
2.Në një tenxhere të veçantë zieni patatet dhe karotat për 25 minuta.
3.Hiqini të gjithë përbërësit nga uji i zierë dhe lërini të ftohen.
4.Një mënyrë tjetër për të gatuar përbërësit është duke i pjekur në furrë.
5.Pritini panxharët, karotat dhe patatet dhe piqini në 200 gradë për 30- 45 minuta.
6.Karrotat dhe patatet gatuhen më shpejt, kontrolloni duke përdorur një pirun për të konfirmuar që ato janë gatuar plotësisht.
7.Pastroni panxharët, patatet dhe karotat. Secilën e grijmë veç e veç në rende.
8.Merrni një enë të thellë dhe filloni shtroni perimet duke filluar me patatet,pastaj karrotat, majonezën dhe panxharin.
9.Sërish vendosni një shtresë majoneze dhe sallata është gati te futet në frigorifer për të paktën 6 orë para se ta sherbeni.
10.Para se ta sherbeni mund ta hidhni sallatën në një enë tjetër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment