Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit.
2.Skuqni hudhrat me specin e kuq pluhur për të paktën 1 minutë.
3.Shtoni karkalecat, i marinoni me kripë e piper dhe i lini për pak minuta në zjarr. Sapo ta shihni që karkalecat janë skuqur mjaftueshëm i hiqni dhe i lini mënjanë.
4.Në po të njëjtin tigan shtoni qumështin dhe e përzieni vazhdimisht duke e ulur nivelin e nxehtësisë.
5.Shtoni sërish kripë e piper.
6.Tani shtoni linguinit (që duhet ti keni gjysmë zierë më parë).
7.I përzieni mirë dhe i lini për 7-9 minuta.
8.Pasi të ketë kaluar kjo kohë, i shtoni sipër karkalecat dhe djathin parmixhano.
9.I përzieni mirë të gjitha bashkë. Shërbejeni menjëherë me pak borzilok të freskët sipër!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment