Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 180 ° C.
2.Në një tenxhere të vogël, shkrini gjalpin dhe skuqni hudhrën derisa sa të fillojë të skuqet. Shtoni miellin, kripën dhe specin, derisa të mos ketë gunga.
3.Hidhni ngadalë qumështin ndërsa vazhdimisht përzijeni për t’u siguruar që përzierja të jetë e lëmuar.
4.Lëreni të ziejë, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
5.Prisni patatet në feta të trasha (3 mm), pastaj hidhni ato në një enë të vogël pjekjeje.
6.Hidhni salcën sipër patateve, pastaj spërkatini me parmixhano.
7.Piqini për rreth 1 orë, derisa pjesa e sipërme të jetë me flluska dhe të marrë ngjyrë kafe të artë.
8. Hidhni një sasi të vogël majdanoz të copëtuar, pastaj shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment